Aavikkosafari jeepillä Dubaissa – vinkkejä ja varaukset

aavikkosafari dubai jeep
Aavikkosafari Jeepillä. Kuva: Rob Young (Flickr)

Aavikkosafari, safari autiomaassa, nelivetoisella jeepillä on suosittu retki Dubaissa ja hauska tapa kokea majesteettinen aavikkomaisema. Hintaan sisältyy usein grillibuffer ja viihdettä – mutta todellinne nähtävyys on aavikko itse.

Totta, aavikkosafari voi joskus olla melkoinen turistirysä. Mutta jännittävä, hauska ja kutittava automatka hiekkadyynien reunoilla ja penkereillä tekee siitä hyvinkin hintansa arvoisen. Tämä on yksi parhaista huvituksista, mitä voit Dubaissa kokea.

Autoajelu hiekkadyyneillä – englanninkilinen ilmaisu ’dune bashing’ tekee kokemukselle enemmän oikeutta – voi olla niin nostattava, että raskaana olevat naiset ja sydänvaivoista kärsivät eivät voi tulla mukaan.

Aavikkosafari – erilaiset retket

Monet eri yritykset tarjoavat aavikkosafareja monilla eri hinnoilla. Voit mennä aamuretkille, iltaretkille tai valita yön yli kestävän retken.

Usein liikutaan ryhmän mukana, mutta myös yksityisiä retkiä on mahdollista varata. Jos haluat ajaa itse, sinun on mm. mahdollista ohjastaa mönkijää yli hiekkadyynien. Hinnat alkavat noin 50 eurosta ylöspäin.

Suosituimpia ovat iltaretket, jotka päättyvät beduiinileirin ruokaan ja viihteeseen. Retki kestää noin viisi tuntia ja sisältää mm. grillibuffetin, vatsatanssia, hiekkalautailua, hennatatuointeja ja kamelilla ratsastamista.

Ruoka on yleensä todella hyvää, viihdekin ihan mukavaa, mutta todella mahtavaa on löytää itsensä aavikon tähtien alta illan laskiessa.

Jätä grillivartaat ja musiikki ja tee kävelyretki ympäri leiriä. Pimeyden ja hiljaisuuden kokemisesta aavikolla tulee ehkä päivän suurin elämys.

Dubain aavikkosafarin arvio:

Mikä mahtava elämys saada käydä “dune bashingilla” nelivetoisella jeepillä niin uskomattoman taitavan kuskin kanssa. Auringonlaskun katselu hiekkadyynin huipulta oli maagista.

Varaa aavikkosafari kotoa käsin

Dubaissa hotellit voivat usein auttaa sinua varaamaan retkiä, kuten aavikkosafarin, mutta on fiksua tehdä varaus jo etukäteen. Silloin sinulla on varmasti paikka sille päivälle kuin haluat – ja netistä varaaminen tulee usein halvemmaksi.

Dubain aavikkosafarin video:

 

Aavikkoretki nelivedolla mönkijällä – aja itse aavikolla

mönkijä aavikkosafari dubai
Aavikkoretki mönkijällä Dubaissa. Kuva: John O’Nolan (Flickr)

Neliveto on hieno tapa tutkailla Dubain aavikoita. Haasta itsesi ja hiekkadyynit. Kaasuta, jarruta ja käntyile. Kun olet ajanut, sinua odottaa tietenkin ruhtinaallinen buffet grilliruualla, arabialaisella kahvilla ja viihteellä.

Aavikkoretkien tekeminen Dubaissa on todella suosittua. Useimmat valitsevat aavikkosafarin jeepillä, mutta retkistä, joilla osallistujat ajavat itse mönkijällä, on tullut hyvin suosittuja.

Aavikkosafarien tarjonta Dubaissa on järjestäjästä riippumatta hyvin samankaltaista. Se sisältää matkan aavikon läpi leiripaikalle, jossa on grilli-illallinen, viihdettä ja kameleita.

Se, missä retket eniten eroavat toisistaan, on miten sinne kuljetaan. Dubain klassisilla aavikkosafareilla käytetään jeeppejä, joiden kuskit ohjaavat taitavasti hiekkadyynien yli. Tässä tapauksessa kuitenkin, se olet sinä itse, joka kaasuttaa, jarruttaa ja kääntyilee aavikon halki.

Mönkijällä ajaminen on hauskaa, eikä erityisen vaikeaa, joten tätä retkeä voi suositella kaikille, jotka mieluummin ajavat itse kuin ovat muiden kyydissä. Yleisesti ottaen, kuten sanottu, tarjonta on aika samanlaista.

Aavikkoretki mönkijällä käytännössä

Koko retki hotellilta ja takaisin vie tavallisesti 5-6 tuntia, josta itse ajo noin tunnin verran. Aavikon läpi ajaessa seurataan opasta, mutta saatte myös mahdollisuuden kokeilla hiekkadyynejä omin päin. Kypärän ja hanskat saa lainaan.

Kun saavutte leiriin, siellä odottavat ohjelmanumerot, kuten perinteinen tanssi ja vatsatanssi, grillibuffet, arabialainen kahvi ja taatelit, kameliretki ja vesipiippu.