Dubai Miracle Garden – maailman suurin kukkapuutarha

Dubain Miracle Garden on maailman suurin kukkapuutarha, joka tarjoaa vierailleen uskomattoman värikkään ja elämyksellisen kokemuksen. Puutarhassa on yli 45 miljoonaa kukkaa ja erilaisia kukkakoristeita, joiden joukossa on muun muassa valtavia kukkamaalauksia, eläinhahmoja, rakennuksia ja ajoneuvoja. Tämä ainutlaatuinen puutarha on ehdottomasti yksi Dubain vierailun kohokohdista, joka kannattaa ottaa ohjelmaan mukaan. Tässä artikkelissa kerromme, mitä Dubain Miracle Gardenilla kannattaa nähdä ja mitä siellä voi tehdä, sekä kuinka paljon vierailu maksaa. Lue lisää ja suunnittele ikimuistoinen vierailu maailman suurimmassa kukkapuutarhassa!

Dubain Miracle Garden
Dubai Miracle Garden. Kuva: Dennis Sylvester Hurd (Flickr)

Dubai Miracle Gardenin historia, sijainti ja koko

Dubai Miracle Garden on maailman suurin kukkapuutarha, joka sijaitsee Dubaissa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Puutarha avattiin yleisölle vuonna 2013 ja siitä on tullut suosittu turistikohde, joka houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita ympäri maailmaa.

Puutarhan perusti Dubain kaupungin hallitus osana sen kehitysohjelmaa, joka pyrkii luomaan kaupunkiin uusia vetovoimatekijöitä. Puutarha on kooltaan yli 72 000 neliömetriä ja siellä on yli 45 miljoonaa kukkaa eri lajeista.

Dubai Miracle Garden sijaitsee Dubain kaupungin eteläosassa Arabian Ranchesin alueella, lähellä Dubain kansainvälistä lentokenttää. Puutarhaan on helppo kulkea ja se on avoinna ympäri vuoden, paitsi kesäkuukausina, jolloin se on suljettu huolto- ja ylläpitotöiden vuoksi.

Dubai Miracle Garden on ainutlaatuinen paikka, joka yhdistää kauniin luonnon ja modernin teknologian. Se on todellinen ihmemaa, joka tarjoaa vierailijoille unohtumattoman elämyksen.

Dubai Miracle Gardenin monipuoliset kasvit ja kukat

Dubai Miracle Garden on todellinen värien ja tuoksujen juhla, jossa vierailijat pääsevät ihailemaan yli 45 erilaista kukkalajia ja 60 eri kasvilajia. Puutarhassa on käytetty erilaisia tekniikoita, kuten pensasaitojen ja patsaiden muodostamista kukkaistutuksista, joiden avulla on luotu kauniita kuvioita ja kuvioita.

Puutarhassa on laaja valikoima ruusuja, gerberoita, petunioita, samettikukkia, neilikoita ja monia muita kauniita kukkia. Kasvit on aseteltu eri osioihin, jotka on omistettu eri kukkalajeille.

Dubai Miracle Gardenin kasvit ja kukat on järjestetty hienosti, jotta kävijät voivat nauttia niiden väriloistosta ja tuoksuista. Puutarhan suunnittelijat ovat käyttäneet mielikuvitusta ja luovuutta luodakseen kauniita teoksia kukista ja kasveista, jotka ovat kuin taiteilijan luomuksia.

Valitettavasti näitä kauniita kukkia ei voi lähettää kotiin Dubain Miracle Gardenista, kukat ovat vain katselua varten. Jos kuitenkin inspiroiduit Dubain Miracle Gardenin kukista ja haluat lähettää kukkia kotiin matkalla ollessasi, voit tehdä kukkalähetyksen Suomeen Dubaissa ollessasi esimerkiksi Slow Flower Garden -blogin kautta. Valitse vain kukat ja tilaa kukkalähetys valitsemaasi osoitteeseen Suomeen tai ulkomaille.

Vierailukohteet ja aktiviteetit Dubai Miracle Gardenissa

Dubai Miracle Garden ei tarjoa ainoastaan upeita näkymiä lukemattomista kukkaistutuksista, vaan alueella on myös monia muita vierailukohteita ja aktiviteetteja. Erityisesti lapset ja perheet löytävät täältä paljon tekemistä.

Butterfly Garden on yksi puutarhan suosituimmista kohteista. Täällä voit nähdä erilaisia perhosia, kuten leopardiperhonen ja kameleonttiperhonen, jotka lentävät ympärilläsi kukkien keskellä. Puutarhan kukista löytyy myös perhosille ravintoa ja pesäpaikkoja.

Toinen suosittu nähtävyys on Flower Clock, joka on valtava kello, jonka numerot ovat kukkien muodossa. Kellossa on 15 metrin halkaisija, ja sen kukkakoristeet vaihtuvat sesongin mukaan. Kukkakello on upea näky, jonka vierellä voi ottaa kauniita valokuvia.

Floral Castle on myös mielenkiintoinen vierailukohde. Tämä linnoitus on tehty kukista ja muistuttaa satulinnaa. Se on erinomainen paikka valokuvien ottamiseen ja seikkailujen kokemiseen.

Dubai Miracle Garden tarjoaa myös muita aktiviteetteja, kuten perheystävällisiä piknik-alueita, lapsille suunnattuja leikkipaikkoja, ja useita kahviloita, joissa voit nauttia virvokkeita tai syödä välipalan.

Vierailu kukkapuutarhassa Dubai Miracle Garden
Dubai Miracle Garden. Kuva: Dennis Sylvester Hurd (Flickr)

Paras aika vierailla Dubai Miracle Gardenissa

Dubai Miracle Garden on avoinna marraskuusta huhtikuuhun. Tänä aikana ilmasto on miellyttävä, ja puutarhassa vieraileminen on nautinnollista. Kesäkuukausina puutarha suljetaan huonon sään vuoksi.

Jos haluat nähdä kukkapuutarhan täydessä loistossaan, suosittelemme vierailemaan helmi-maaliskuussa, jolloin suurin osa kasveista on täydessä kukassa. Tämä on myös kiireisintä aikaa, joten varaa lippusi etukäteen, jotta vältyt jonottamiselta.

Jos haluat välttää ruuhka-aikoja, voit harkita vierailua tammi-helmikuussa, jolloin vierailijoita on vähemmän. Huomioithan kuitenkin, että jotkut kasvit saattavat olla vielä nupulla tässä vaiheessa.

Dubai Miracle Garden tarjoaa elämyksiä ja nähtävää ympäri vuoden, mutta paras aika vierailla on talvikaudella, jolloin ilmasto on miellyttävä ja kasvit ovat täydessä loistossaan.

Kuinka paljon vierailu Dubain Miracle Gardenissä maksaa?

Dubain Miracle Garden on yksi Dubain suosituimmista nähtävyyksistä, mutta kuinka paljon sen vierailu maksaa? Pääsylipun hinta riippuu vierailun ajankohdasta ja vierailijan iästä. Aikuiset maksavat 55 AED:n (noin 13 euron) pääsylipun, lapset (3-12-vuotiaat) ja eläkeläiset maksavat 40 AED:n (noin 9,5 euron) pääsylipun, kun taas alle 3-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään. Parkkimaksu on 20 AED (noin 5 euron) per auto. On myös mahdollista ostaa kausilippu, joka sisältää rajattoman pääsyn puutarhaan koko kauden ajan.

Lisäksi, puutarhassa on muita maksullisia aktiviteetteja, kuten perhos- ja lintutalo, golfkärryjen vuokraus, ja kuvien ottaminen erityisissä valokuvauspisteissä. Nämä aktiviteetit ovat erikseen hinnoiteltuja ja maksavat noin 10-50 AED:n (noin 2,5 – 12 euron) välillä.

On suositeltavaa ostaa pääsylippu etukäteen verkosta, jotta välttyy jonottamiselta portilla. Huomaa, että puutarha on avoinna vain tiettyinä aikoina vuodesta, joten varmista, että tarkistat aukioloajat ennen vierailua.

Vinkkejä vierailuun Dubai Miracle Gardenissa

Dubai Miracle Garden on yksi Dubain suosituimmista nähtävyyksistä, ja vierailuun kannattaa varata riittävästi aikaa. Jotta vierailusta saa kaiken irti, kannattaa muistaa muutama käytännön vinkki.

Ensinnäkin, mukavien kenkien lisäksi kannattaa pakata mukaan aurinkosuoja ja vesipullo, sillä aurinko voi paistaa kuumasti ja kävely puutarhassa voi olla pitkä. Kannattaa myös varata tarpeeksi muistikapasiteettia kamerassa, sillä värikkäät kukkapenkit tarjoavat upeita kuvausmahdollisuuksia.

Puutarhan alueella on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia pientä purtavaa ja virvokkeita. Muistathan, että omien eväiden tuominen alueelle ei ole sallittua.

Dubai Miracle Gardenissa on useita nähtävyyksiä ja kohteita, joista kannattaa ehdottomasti ottaa selvää etukäteen. Esimerkiksi perhospuutarha, kukkakello ja kukkainen linna ovat kaikki vierailun arvoisia paikkoja. Kannattaa tarkistaa ajankohtaiset tiedot puutarhan aukioloajoista ja mahdollisista tapahtumista, jotta vierailu osuu parhaaseen mahdolliseen aikaan. Muista myös varata sopiva Dubain hotelli niin että puutarhaan on helppo kulkea.

Dubain Miracle Garden on maailman suurin kuukapuutarha
Dubai Miracle Garden. Kuva: Dennis Sylvester Hurd (Flickr)

Dubai Miracle Gardenin ympäristövaikutukset ja kestävä ylläpito

Dubai Miracle Garden on huolehtinut ympäristöstä tehokkaasti ja on yksi harvoista puutarhoista maailmassa, jotka toimivat täysin aurinkoenergialla. Puutarha käyttää uusiutuvaa energiaa koko alueen kasteluun ja ylläpitoon, mikä vähentää merkittävästi sen ympäristövaikutuksia.

Lisäksi puutarha käyttää uusiutuvia resursseja maaperän ja kasvien hoitamiseen, mukaan lukien biojätteen kierrätys. Jätteet, kuten kasvijätteet ja ruokajätteet, käsitellään puutarhassa kompostoitumalla ja käyttämällä niitä lannoitteena kasveille.

Dubai Miracle Garden on myös sitoutunut vähentämään vesivarojen käyttöä käyttämällä tehokkaita kastelujärjestelmiä ja kierrättämällä vettä. Puutarha käyttää erilaisia ​​kastelutekniikoita, kuten tippukastelua ja sadetusjärjestelmiä, vedenkulutuksen minimoimiseksi.

Lisäksi puutarha kannustaa kävijöitä kierrättämään ja välttämään jätteiden heittämistä maahan. Kävijät voivat myös osallistua puutarhan ympäristöohjelmiin ja oppia lisää kestävästä elämäntavasta.

Dubai Miracle Garden on esimerkki siitä, miten kauniita puutarhoja voidaan ylläpitää kestävällä tavalla. Puutarhan kestävä ylläpito varmistaa, että se jää kauniiksi ja kestäväksi paikaksi tuleville sukupolville.

Dubai Miracle Gardenin ainutlaatuinen suunnittelu ja arkkitehtuuri

Dubai Miracle Garden on tunnettu myös hämmästyttävästä suunnittelustaan ja arkkitehtuuristaan. Puutarhaan on luotu erilaisia teemoja, kuten sydämiä, perhosia, kukkivia torneja ja jopa lentokoneita, jotka on täytetty tuhansilla kukilla. Puutarhan erikoisuus on sen kyky muovata kukista uskomattomia rakennelmia, jotka ovat saaneet paikan Guinnessin ennätystenkirjasta. Esimerkiksi vuonna 2016 Dubai Miracle Garden luotiin maailman suurin kukkiva lentokone, joka sisälsi yli 500 000 kukkaa ja painoi noin 100 tonnia. Tämänkaltaiset maailmanluokan saavutukset tekevät Dubai Miracle Gardenista ainutlaatuisen vierailukohteen, joka on varmasti vaikuttava kaikille kukkien ystäville.

Dubai Miracle Garden ja sen merkitys Dubaille ja sen matkailuteollisuudelle

Dubai Miracle Garden on noussut yhdeksi Dubain suosituimmista nähtävyyksistä ja merkittäväksi symboliksi kaupungin matkailulle. Puutarha houkuttelee vuosittain miljoonia vierailijoita ympäri maailmaa, mikä tuo merkittäviä taloudellisia etuja kaupungille. Muut Dubain nähtävyydet voit löytää täältä.

Dubai Miracle Garden on myös osoitus Dubain halusta olla edelläkävijä kestävässä matkailussa ja ympäristönsuojelussa. Puutarhan ylläpito ja kehittäminen on tehty vastuullisesti, ja se on saanut useita palkintoja kestävän kehityksen edistämisestä.

Dubai Miracle Garden on siis tärkeä osa Dubain matkailuteollisuutta ja kaupungin mainetta ympäri maailmaa. Se on myös esimerkki siitä, kuinka kaupunki voi yhdistää luonnon kauneuden ja kestävän kehityksen.

Dubain ihmeellinen puutarha on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde kaikille kukista ja kauniista ympäristöistä nauttiville. Puutarha on upea esimerkki siitä, miten ihmiset voivat yhdistää luonnon kauneuden ja ihmisen kekseliäisyyden. Se on paikka, jossa voit tuntea luonnon voiman ja ihailla sen kauneutta, kannattaa vierailla!